Bölüm Başkanından

BÖLÜM BAŞKANINDAN

Bartın Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise daha önce Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı iken, adı ve bağlantısı değiştirilerek, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun kuruluşu 26.01.2010 tarihinde gerçekleşmiştir. Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 17.04.2019 tarih, 968 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile akademik faaliyetlerini Spor Bilimleri Fakültesi adıyla yürütmekte olup, bölümümüz ise faaliyetlerini Fakültemiz çatısı altında sürdürmektedir.

Bölümümüzün; öğrencileri ve mezunlarıyla birlikte, mesleki kazanımların yetişmekte olan nesillere sirayet ettirildiği, başarılı bir süreci yönetme çabası içinde olduğunu gururla belirtebilirim. Tüm paydaşlarımızla birlikte, kurumsal aidiyet ve aile birlikteliği samimiyetiyle, bu çabanın somut faydalara dönüşeceğine olan inancım tamdır. Şahsım ve bölümümüzde görev yapan tüm idari ve akademik personelimizle birlikte, Spor Bilimleri Fakültesi ailesinin bir parçası olarak, bölüm başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bölümümüz öğrencilerinin, geleceğin seçkin ve donanımlı birer Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yapacağına dair inancım tamdır.

Bölüm Başkanı