TARİHÇE

Bartın Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek 5765 sayılı kanunla, 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. Fakültemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 2011-2012 Akademik yılında 54 öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır ve halen eğitim öğretime devam etmektedir. Bu tarihten itibaren arkadaşlarımızla birlikte özverili çalışarak Spor Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü misyon ve vizyonu doğrultusunda çalışmalara başlanmıştır. Bu süreç sırasında şahsım ve bölümünde görev yapan arkadaşlarla birlikte bu ailenin bir parçası olarak görevimi özveriyle yürütmekteyim.

Doç. Dr. Taner BOZKUŞ