TARİHÇE

Bartın Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek 5765 sayılı kanunla, 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. 26.01.2010 tarihinde kurucu olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne atandım, 13.02.2017 tarihinden itibaren ise Müdürlük görevini Doç. Dr. Taner BOZKUŞ yürütmektedir. Yüksekokulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 2011-2012 Akademik yılında 54 öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır ve halen eğitim öğretime devam etmektedir. Bu tarihten itibaren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanlığına atandım. Bu tarihten itibaren arkadaşlarımızla birlikte özverili çalışarak Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü misyon ve vizyonu doğrultusunda çalışmalara başlanmıştır. Bu süreç sırasında şahsım ve bölümünde görev yapan arkadaşlarla birlikte bu ailenin bir parçası olarak görevimi özveriyle yürütmekteyim.

Yrd. Doç. Dr. Murat KUL