Doğa Temelli Eğitim Gerçekleştirildi

Doğa ve eğitimi birleştiren bir anlayış olarak ortaya çıkan doğa temelli eğitim yaklaşımı doğanın eşsiz bir öğrenme deneyimi sunduğuna ve öğrencilerin öğrenmesi gereken kavramları doğal ortamdaki farklı deneyimlerle öğrenebilmesine dayanır. Doğadaki eğitimlerin esas amacı öğrencilerin sürdürülebilir bir gelecek ve yaşanabilir bir çevre için doğayı tanımalarına ve anlamalarına yardımcı olacak, bireyleri doğayla bütünleştirecek bir eğitim vererek yaşadığı dünyanın önemini kavramalarını sağlamaktır. Bu açıdan üniversite öğrencileri ile ekoloji temelli doğa eğitimlerinin uygulanması son derece önemlidir.
Bu kapsamda Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencileri ile Doğa Sporları ve Spor ve Turizm dersleri kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan YILMAZ koordinatörlüğünde doğa temelli eğitim gerçekleştirildi. Eğitim süresince doğal yaşam kavramı, organizasyon bilgisi, doğa yürüyüşü teknikleri, doğada yer ve yön belirleme, doğada karşılaşılabilecek riskler ve tehlikelerin yanı sıra turizm amaçlı doğa sporları konuları ele alındı.
  • Güz Dönemi Dönem Başı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

• Dönem Başı Bilgilendirme ve Ders Seçimi Toplantıları Gerçekleştirildi

• Öğrencilerimiz Barü Marinefest'e Katıldı

• Bölümümüz Öğretim Elemanları ile Toplantı Gerçekleştirildi