Şampiyonların Hikayesi Radyo Programları Serisi

ÜLKE SPORUNA DEĞER KATAN ÜNİVERSİTE “BARÜ”

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin Dünya’da ve ülkemizde milli sporcular tarafından tercih edilme oranının oldukça yüksek olduğu görülmektedir. Spor Bilimleri Fakültesi’nde halen öğrenim gören 986 öğrencinin 127’si milli sporculardan oluşmaktadır. Kuruluşundan itibaren fakültemizden 159 milli sporcu başarı ile mezun olmuştur. Bu sayılar oransal olarak değerlendirildiğinde öğrencilerimizin yüzde 13'ünün milli sporculardan oluştuğu söylenebilir.

Milli sporcu öğrencilerimiz bugüne kadar uluslararası müsabakalarda toplam 89 madalya kazanmışlardır. Bu başarıların içinde Dünya Şampiyonalar’nda 39 madalya (13 tanesi şampiyonluk), Avrupa Şampiyonaları’nda 35 madalya (6 tanesi şampiyonluk) ve Balkan Şampiyonaları’nda 15 madalya (4 tanesi şampiyonluk) bulunmaktadır.

Bu süreçte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, sporu yarınlarımıza güçlü kılma yolunda büyük bir çaba göstermiş ve milli sporcu öğrencilere büyük destekler vermiştir. Öğrencilerimiz, Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonaları’nda birçok başarıya imza atarak ülkemize ve şehrimize gurur yaşatmışlardır. Sayın Rektörümüzün liderliğinde Üniversitemiz, bilim alanında dünya sıralamalarında hızla yükselirken, spor alanında da ülkemize önemli başarılar kazandırarak taçlandırmıştır. Fakültemiz bu ivmeyle ülkemizin gelişim ve kalkınmasına spor alanında değer katmaya devam edecektir.

Radyo 74 aracılığıyla fakültemizde eğitim-öğretim gören ve mezun olan milli sporcularımızın katılımı ile “Şampiyonların Hikayesi” adı altında radyo programı serisi gerçekleştirilmiştir. Aşağıdaki bağlantı linkleri tıklayarak radyo programlarını dinleyebilirsiniz.

Yapımcı: Radyo 74 ve Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi İş birliği

Program Adı: Şampiyonların Hikâyesi

Program Yapıcısı ve Sunucu: Prof. Dr. Bilal DEMİRHAN / Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı

Teknik Ekip: Bayram TURİDİ