image/svg+xml
image/svg+xml

Rabia ELİK BALKAN ŞAMPİYONU

   Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye ülkelerden 11’inin katılımıyla düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Karate Şampiyonası’nda Türkiye Karate Milli Takımı, kazandığı 10 altın, iki gümüş ve sekiz bronz madalya ile genel klasmanda ilk sırada yer aldı.

   Dokuzar altın ve gümüş ile 12 bronz madalya kazanan Makedonya genel klasmanda ikinci olurken, dokuz altın, yedi gümüş ve 19 madalya ile şampiyonanın en çok podyum gören ülkesi olan Sırbistan da üçüncü basamakta yer aldı.

   8-10 Aralık tarihleri Karadağ’da düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan 785 karateci katıldı. Karate Milli Takımı 45 sporcuyla ülkemizi temsil etti.

   Igalo Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyonada milli karateciler, çıktığı 12 final mücadelesinden 10’unu kazanma başarısı gösterdi.

   Milli takımımızda yer alan Yüksekokulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencimiz Rabia ELİK, 21 Yaş Altı Kumite 50 Kg'da Altın madalya kazandı. Değerli öğrencimizi tebrik eder, her alanda başarılarının devamını dileriz.