Baktığın Her Yerde Sağlık Projesi

Bartın Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümümüz ’de 2. sınıf öğrencilerine verilmekte olan Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, dersi almakta olan öğrenciler tarafından sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirmeler içeren posterlerin hazırlanması ve Fakültemiz yönetiminin uygun gördüğü alanlar ile Bartın Belediyesinin uygun gördüğü alanlara, otobüs duraklarına ve merkezi noktalara 25.12.2023 tarihinde asılarak, teşhir edilmesi sağlanmıştır. Asılan posterler 70*100 ve 50*70 cm boyutlarında olup toplamda 32 afiş bastırılmıştır. Uygulama içeriğinde; su tüketiminin önemi, düzenli uykunun sağlığa yararları ve yeterli-dengeli beslenme başlıklarıyla Egzersizin yararları ile ilgili görseller ve toplumsal duyarlılığı arttırıcı sözlere yer verilmiştir. Bu vesile ile ilgili dersi alan öğrencilerin sağlıklı yaşam için egzersizin önemi, beslenme, su tüketimi ve düzenli uykunun önemi gibi konular hakkında toplumsal duyarlılıkların arttırılması, uygulamaya bizzat katılarak ders öğrenme çıktılarında yerini bulan iş ve işlemleri yapmaları sağlanmıştır. Ders sorumlusu Dr. Murat SARIKABAK, “Bu faaliyet kapsamında yapılan uygulamalar esnasında desteklerini esirgemeyen Bartın Belediyesi Başkanı Sayın Hüseyin Fahri FIRINCIOĞLU’na ve Bartın Belediyesi’nin kıymetli Çalışanlarına, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına ve derse katılan öğrencilerimiz ile Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığımız ve Spor Bilimleri Fakültesi yönetimlerine teşekkür ederiz” dedi.