Ulusal Staj Programı Bilgilendirme ve Başvuru Semineri Gerçekleştirildi

Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) başlatılmış olup ve programa başvurular Kariyer Kapısı Platformu üzerinden (kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapılmaktadır.
Buna göre;
1. Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;
  • Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri
  • Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri
2. Yurt içinde öğrenimine devam eden not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans öğrencileri programa başvuru yapabilirler.
Bu sebeple, bölümümüz 2., 3. veya 4. sınıf öğrencilerine yönelik akademik danışmanlar aracılığıyla staj programına dair 31 Mart 2022 tarihinde Saat: 14.00-15.00 arasında bilgilendirme  toplantısı düzenlenmiştir.